lunes, 15 de agosto de 2011

On the East Coast Road

La carretera que surt de Chennai cap al sud, resseguint la costa Est en direccio a Mahabalipuram, es plena de sorpreses. Seguram,ent, la mes agradable sigui Dakshina Chitra: es una mena de Poble Espanyol dedicat a la cultura del Sud de l'India. Amb zones temaqtiques dedicades als quatre estats del Sud: Tamil Nadu, Kerala, Karnataka i Andhra Pradesh. Es poden visitar cases tradicionals de cada estat i a cada zona s'ofereixen tallers de manualitats o es poden veure4 artesans treballant-hi.
A la foto podem veure una senyora que premsa l'arros perque en surti una pols amb la que decorara l'entrada de casa seva. Previament haura aplanat la zona amb excrement de vaca i aigua.
A l'esquerra podem observar un bufador de vidre, donant els ultims retocs a un Ganesh fet amb aquest material. Destresa increible.
Tambe es poden veure concerts i exhibicions de dansa, pero cal encertar l'horari.








El que mes m'agrada son aquestes titelles fetes amb pell i ultradecorades. Les haviem vist en el museu de Folklore de Kochi, pero ara he pogut comprovar com funcionen. La propietaria, quan va saber que haviem fet el Mahabharata i va veure les fotos, es va emocionar i va voler ensenyar-me totes les titelles. Te tots el personatges del Ramaiana! Una idea que segur que aprofitarem...




En sortir de Dakshina Chitra em venen ganes de caminar i comenso a seguir la carretera a peu, pero el sol es matador aixi que acabo fent autostop, que es una practica que feia anys que no feia a l'India. Un motorista m'agafa rapidament i m'acosta a la seguent atraccio: el Crocodile Bank. Cents i cents de cocodrils mal amuntegats i forsa passius prenent el sol.






Com sempre, el millor es veure com es treballa de be en el pais. A l'hora de netejar les arees dels animals i treure la vegetacio podrida, no cal molestar a la bestia de 3 metres de llarg, podem entrar-hi descalsos i esperar que no es desperti.

No hay comentarios:

Publicar un comentario