martes, 23 de agosto de 2011

Temple Road 3 - Trichy Trichy

En veritat es diu Tiruchirappally, pero tothom l'anomena Trichy, per raons obvies. La ciutat es molt allargada i l'atravessa el famos riu Cauvery, tan sagrat com tots els rius i els llacs i els mars. En destaquen tres temples, el mes espectacular es el Temple del Fort de la Roca, que s'erigeix damunt d'un turo rocos enmig de la ciutat. uns 450 graons per arribar el cim i gaudir d'unes vistes magnifiques i d'unes benediccions glorioses de Ganesha.




Creuant el riu visito un parell de temples mes, dedicats a Shiva i Vishnu respectivament. En el primer m'acompanya un guia molt afable que es diverteix molt quan intento entrar a l'altar nomes-per-a-hindus i soc rebutjat. Amb tants temples, acabo amb les mans i el front plens de pols de colors: gris, vermell, taronja...El peus cremant i el cap ple d'aigu arghya beneida.





Temple Road es una ruta unica que passa per ciutats realment poc turistiques. El transport el faig sempre en autobus public, gairebe no es veu ni un occidental (tan sols cents de peregrins hindus) i el unics restaurants ofereixen basicament el South Indian Thali: arros a cor que vols, variat de salses, verdures i llegums, i un parell de papaddams.

No hay comentarios:

Publicar un comentario